«У підконтрольному Збройним силам України Херсоні зафіксовано спалах холери серед українських військових і цивільного населення, влада намагається приховувати епідемію», – настійливо продовжують брехати російські пропагандисти, посилаючись на неіснуюче «проросійське підпілля міста».

Для «підтвердження» окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины» обрав фото шпиталю, ідентифікувати місцезнаходження якого неможливо. Так само не можна сказати, чи мають якісь хвороби, окрім поранень, військові у шпиталі.

Тим часом пропагандисти іншого окупаційного каналу «Жизнь в оккупации» чомусь вирішили розширити географію брехні, повідомляючи «сенсації» вже не лише про Херсон. «У Білозерці біля аптеки чоловік у військовій формі, у неадекватному стані почав погрожувати громадянину С. розправою і провокувати конфлікт, – написали брехуни, – після чого військовий побив його, спричинивши декілька ударів в обличчя і живіт, а коли постраждалий впав, правопорушник зник з місця злочину». І ще кілька побрехеньок стосувались інших населених пунктів. Ось кілька: «У Чорнобаївці четверо у військовій формі шляхом пошкодження дверей проникнули у будинок громадянки Г., поки її не було вдома і вкрали побутову техніку, електроніку, посуд, речі і різне домашнє начиння, після чого поїхали у невідомому напрямку на пікапі зеленого кольору. Сума шкоди склала більше 150 тисяч гривень», «У Надеждівці громадянин Л. зачепив розтяжку, отримавши осколкові поранення, коли вирішив попрацювати у полі поряд з позиціями ЗСУ. Військові, не бажаючи піднімати шум, надали йому першу медичну допомогу і відвезли додому, після чого поїхали у невідомому напрямку, а йому стало гірше», «У білозерця П. двоє невідомих у військовій формі вирішили перевірити його знання українського фольклору і естради, але визнавши такі знання недостатніми, почали вимагати від нього моральної компенсації за захист, а отримавши відмову, побили і обікрали, забравши годинник, смартфон і 8 тисяч гривень».

На жаль, росіяни, а саме для них у першу чергу вигадуються подібні дурниці, мають їм вірити, оскільки доступу до правдивої інформації майже не мають. Днями такої інформації стало ще менше. «Росія вирішила обмежити доступ до продукції 81 ЗМІ Євросоюзу, – повідомило окупаційне «Херсонское агентство новостей». – Така міра стала відповіддю на заборону Ради ЄС

трьом російським ЗМІ вести мовлення, повідомили у МЗС РФ».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!