Окупанти показали у соцмережах, як готують окуповані міста, зокрема, Генічеськ і Нову Каховку, до дня державного прапора рф. «Цей важливий день, який відзначається щороку 22 серпня, покликаний підкреслити нашу гордість за нашу батьківщину і символіку, яка пов’язана з нашою державою», – написала прес-служба окупаційної адміністрації Генічеського району.

«Гордість» підкреслювали, в основному, наклеюванням на білбордах інформації про рашистське свято. На адмінспорудах ненависні вільному світу триколори висіли і раніше.

Прапор, яким нині послуговується держава-агресор, відносно молодий. На росії він був державним з 1883 по 1917 роки. Пізніше, пише «Вікіпедія», триколор використовували білогвардійські генерали і добровольці-монархісти, які воювали в Іспанії на боці диктатора Франко. З липня 1941 року по квітень 1945 року цей прапор використовувався дивізією «Russland» – військовим формуванням у складі Вермахту, яким керував білоемігрант Борис Смисловський. 22 серпня 1991 року після провалу путчу у Москві Верховна Рада РСФСР визнала триколор національним прапором. 10 серпня 1994 року тодішній президент Борис Єльцин підписав указ «Про День Державного прапора Російської Федерації».

Як бачимо, історія у імперської ганчірки зовсім не славна. І після перемоги над рашизмом вона буде там, де опинився прапор Третього Рейху – ідейних натхненників рашистів. На звалищі історії.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!