Історія світу заповнена подіями, які мають величезний вплив на суспільство, політику та культуру. Однією з таких ключових галузей культурної продукції є кіноіндустрія, яка виступає важливим інструментом не лише для розваг, але й для освіти, створення свідомості і вираження глибоких емоцій. Під час війни ця індустрія набуває особливого значення та виконує ряд ключових функцій. Метою дослідження є аналіз стану кіноринку на деокупованих та прифронтових територіях в умовах повномасштабної війни та розробилення практичних рекомендацій для органів публічної влади та професійного співтовариства щодо підтримки кінематографічної індустрії на деокупованих та прифронтових територіях.

Організатори заявляють, що це дослідження є кроком до розуміння наслідків війни для кіноіндустрії та культурної сфери на територіях, які постраждали від війни. Важливо з’ясувати, як кіноіндустрія може відігравати свою роль у відновленні та підтримці цих територій та протидіяти ворожим наративам.

Свідома Україна починається з кожного із нас, тому для аналізу стану відвідуваності кінотеатрів та попиту на кіно серед жителів пропонується опитування за цим посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1YGID5r1mlXHNRg0FduyUxgP4jbup9SffljSBaLdPS5I/edit Важливо пам’ятати, що кіно має великий вплив на нашу свідомість, і від нас залежить, як ми використовуємо цей інструмент, особливо в періоди важких випробувань таких як війна. Нехай кіно сприяє підтримці миру, толерантності та розвитку нашого суспільства.

Дослідження проводиться за підтримки Українського культурного фонду на деокупованих та прифронтових територіях Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Чернігівської, Київської, Херсонської та Запорізької областей в умовах російсько-української війни. Facebook: https://www.facebook.com/kinematografia.pid.obstrilom/ Instagram: https://instagram.com/cinematography.under.fire?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!