«Однією з дуже важливих для молоді книг» назвав керівник окупаційного обласного відділення молодіжного крила «єдіной росії» давід лобакін книгу «Древняя архитектура старой Казани». Її перед камерами пропагандистів він приніс до вуличної бібліотеки, яку «єдінороси» облаштували у парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка у Генічеську.

Відомо, що незважаючи на свою посаду прессекретаря в окупаційному міністерстві праці і соціальної політики, 19-річний москвич лобакін має лише загальну середню освіту. І книжки, видно з його «речей», не читає. Але ж літери знає! От і назву книжки, яку приніс, зміг прочитати. А подумати, для якої саме молоді вона «дуже важлива», не зміг. У крайньому випадку – така книга може зацікавити істориків чи архітекторів, але не масового читача.

Тим часом окупаційна адміністрація Каховки повідомляє у Телеграм, що у «муніципальному окрузі» діє аж 22 (!) бібліотеки: у Архангельській Слободі, Богданівці, Василівці, Волинському, Дудчиному, Малокаховці, Заозерному, Зеленій Рубанівці, Кам’янці, Коробках, Костогризовому, Червоному Поділлі, Любимівці, Мар’янівці, Новокам’янці, Роздольному, Сергіївці, Софіївці, Тавричанці, Федорівці, Цукурах і Чорнянці. Якщо знайдуть бажаючих стати бібліотекарами, рашисти обіцяють відкрити заклади ще й у Зеленому Поді, Дмитрівці та Петропавлівці. Можна було б порадіти, що у районі так багато читають, якби ми не знали, що бібліотекарами рашисти беруть людей без освіти і без знань. Тому максимум, що вони можуть, це – готувати вінегрет і розфарбовувати вареники (NewDay ua писав про це).

Винятком стало хіба що святкування у бібліотеках «округу» 205-річчя з дня народження Івана Тургенєва. Літературні години і виставки книг, більша частина з яких надруковано ще за радянської доби, провели у багатьох бібліотеках Каховського району. А назви які для заходів придумали! «Все мысли мои о России», «Струны русской души»… Видно, що ювіляра не читали. Інакше б знали його рядки з роману «Новь»: «…русские люди – самые изолгавшиеся люди в целом свете…»

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!