Бійці угрупування «Днєпр» святкують головне християнське свято лимонадом. Принаймні у цьому запевняє Сакське благочиння окупаційної Кримської митрополії РПЦ.


Попи повідомляють у Телеграм, що передали на передову «більше трьохсот літрів кримського лимонаду». Хоча тим напоєм окупанти хіба що горілку запивати будуть, бо ще напередодні свята російська військова автоінспекція ловила нетверезих водіїв армійських вантажівок.

Окупаційна організація «Єдиної Росії» у Херсонській області під запис відеокамер роздала кільком багатодітним родинам паски. Випекти їх настійливо попросили студентів «Генічеського коледжу сфери обслуговування», як називають вони міське ПТУ № 27. Серед тих, хто роздавав, був і фейковий сенатор Ігорь Кастюкєвіч.

У Новій Каховці комунальники обклеїли купу білбордів вітанням з Великоднем і зображенням храму Георгія Побідоносця у Генгірці. Колаборанти з окупаційного Тавричанського сільського будинку культури провели акцію «Подари солдату Пасху, пусть он вспомнит дом родной».

Крім пасок, окупантам дарували і зав’язували георгіївські стрічки. «Хлопці були приємно здивовані, багато слів подяки ми почули від хлопців», – написали колаборанти у соцмережі. А окупаційне «Новое. Медиа» «розбиралось у проблемі, як правильно говорити – паска чи куліч».

Виявилось, «правильно і так, і так, але це дві різних страви». «Куліч», за словами «експертів», це – здобна випічка, яка символізує хліб, який апостоли готували на трапезу. А паска – це, буцімто, виріб з кисломолочного сиру, який символізує Гроб Господній. Але в Україні, здивувались пропагандисти, «паскою називають випічку, а про страву з сиру у багатьох сім’ях навіть не чули».

Ну, і російські пропагандисти не були б такими, якби обійшлись без брехні. Цього разу вони придумали «рейди магазинами Києва», під час яких продавців змушували прибирати з цінників слово «куліч». Немов, воно колись в українській мові було.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!