Про відміну «сухого закону» фейкового губернатора спитали пропагандисти з окупаційного телеканалу «Таврия». Але Сальдо спочатку захотів розповісти, чому його ввели: «Перш за все обмеження було введене у зв’язку з тим, що на нашій території проводиться спеціальна військова операція і введений військовий стан. Алкоголь міг негативно вплинути на солдатів і цивільних, що робило його продаж небажаним».
Поки що все логічно. Але далі «губернатор» пояснив, що підприємці знайшли способи, як обходити заборону, і продавали алкоголь з-під прилавка. Здавалося б, логічним було б їх карати за це, аби іншим була наука, але в окупаційній адміністрації спершу подумали про гроші, які йдуть повз бюджет, тобто, не їм у кишеню. Тому і вирішили, хоч війна і не закінчилась, продавати ліцензії на реалізацію алкогольної продукції. «Ми порадились з нашими сусідами, з запорожцями, і зняли обмеження, – спробував зняти з себе відповідальність Сальдо. – Підкреслюю, посилений режим контролю залишився у прифронтовій зоні».


Але деякі підприємці відміну «сухого закону» сприйняли дуже буквально і зробили вигляд, що до пункту з придбанням ліцензій не дочитали. Так, окупаційне головне управління МВС Росії по Херсонській області повідомило у своєму телеграм-каналі про 29-річну генічанку, яка торгувала у своєму магазині алкоголем без будь-яких дозвільних документів. Під час огляду торгівельної точки, написали окупаційні поліціянти, вони вилучили більше 100 літрів горілки, віскі, коньяку, джину, вина і шампанського різних найменувань.


Тепер правопорушниці загрожує штраф у розмірі… тільки не смійтесь… 50 тисяч рублів! Це при тому, що, наприклад, півлітрову пляшку калінінградського коньяку у Генічеську нині продають за 900 рублів. Та з такими цінами збитки від штрафу за один день можна буде надолужити!
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!