“Українська альпіністка Антоніна Самойлова розгорнула на горі Еверест прапор 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” ЗСУ. Це – доказ українського нацизму, адже назву “Едельвейс” використовувала одна з дивізій німецького Вермахту в часи Другої світової війни”, – пишуть пропагандистські Telegram-канали.


Насправді квітка едельвейс, ані назва “Едельвейс” не є нацистською символікою. Ця високогірна квітка є емблемою не лише 10-ї ОГШБр ЗСУ, а й інших європейських гірських підрозділів і служб. Зокрема Хорватської гірсько-рятувальної служби та 21-ї Підгальської стрілецької бригади Збройних сил Польщі. В РФ також є підрозділ “Едельвейс” – загін спецпризначення управління федеральної служби виконання покарань по республіці Алтай. Також російські тюремники використовують назви, що мали аналоги у Третьому Райху.
“І якби логіка z-пропаганди була послідовною, то росіянам слід було “денацифікувати” й омський “Вікінг” (таку ж назву мала 5-та танкова дивізія СС) та ханти-мансійський загін “Північ” (була й така СС дивізія – 6-та гірська “Норд”).
Великий концтабір під назвою “росія” вже давно заслуговує на денацифікацію. Адже всі ознаки фашизму в його рашистській формі присутні. У нацистів російські воєнні злочинці запозичили чимало практик, зокрема етнічні чистки, депортації та “перевиховання” українських дітей у спецтаборах, – пише SPRAVDI.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!