У черговому номері агітки «Надднепрянская правда», який окупанти присвятили річниці «воссоєдінєнія», пропаганда отруює мозок вже з першої шпальти. «Російському населенню забороняли говорити рідною мовою, шанувати своїх героїв», – написали пропагандисти про доокупаційний період.

І далі: «Нацисти переписували історію, закривали православні церкви і зомбували наших дітей, навіюючи їм чужі західні цінності. Незгодних з такою політикою знищували і кидали у тюрми». 

«На допомогу російським людям», написали підлі брехуни, тоді прийшов Путін, який оголосив «сво». З точки зору окупантів, ніби все правильно. Мовляв, були ті, кому треба допомогти – вони і допомогли. Та чи були вони? Ось у чому питання. Як не дивно, але на нього відповіли самі ж пропагандисти та ще й у цьому ж «святковому» номері!

На 5 сторінці читаємо матеріали, так би мовити, личинок пропагандистів – учнів окупаційної Горьковської школи Каланчацького «муніципального округу», з яких створили загін «Юнармії», і які випускають з наставником «газету» «Юнармейская правда». Одна з «кореспонденток», випускниця Катерина Міцута, згадала у своїй «статті», «як все починалось»: «Люди з підконтрольної території почали нам говорити, що ми зрадники, продали свою Батьківщину за рублі. Вони обіцяли повернутись, а нам давали поради готуватися до тюрми, придумували, що з нами зробити і як покарати. На особистому прикладі можу згадати, як отримала на свою адресу закид від моєї родички, коли вступила у «Юнармію»: «Чого, чого, а я не очікувала, що ви зрадники. Катерина в «гітлерюгенд» вступила. Скоро почне стріляти у своїх співвітчизників. Вам пора тікати десь у кацапію, бо в’язниця буде ваш дім. Наші вже близько».

А через декілька рядків юна зрадниця вже зізнається, що загарбників ненавидять не лише ті, хто зміг виїхати з окупованої території. «Тих, хто чекає Україну, називають «ждунами», – пише Міцута, – вони всіляко пробують пакостити російським силовикам, пишуть у соціальних мережах образи, брехню і залякують людей, здають координати техніки і розташування солдатів, а також пересилають гроші ЗСУ. Але місцеві власті і правоохоронні органи борються з ситуацією».

А от в окупованому Скадовську «хєрсонская молодьожь» (так невідомі колаборанти себе назвали) настільки повірила у свої сили, що вирішили телефонувати на підконтрольну територію України, вітаючи українців з «днем возз’єднання історичних регіонів Новоросії з Росією». Запис розмов і досі можна почути на окупаційному телеграм-каналі «Офигенный Скадовск». В одній з них окупантка, представившись співробітницею служби опитування населення, ламаною українською вирішила розповісти про те, що «кордони Росії не закінчуються ніде», а у відповідь почула: «….! ….! ….!!!». На жаль, жодне зі слів, якими відповів їй наш співвітчизник, не було літературним. Хоча чому на жаль? Падлюка навіть на рідну мову від несподіванки перейшла. «Почєму ви мєня обзиваєтє?», – спитала, але українець пояснювати не став і відключився.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!