Без брехні російські пропагандисти не можуть. Від слова «зовсім». Особливих успіхів у цьому досяг депутат «госдуми», керівник відділення партії «единая россия» в окупованій частині Херсонщини ігорь кастюкєвіч.

«Книги на русском языке для библиотек, в том числе школьных, при Украине намеренно изымали и вывозили, – написав брехун у Телеграмі. – А последние 4 года вообще был запрет на издания любой литературы на русском языке».

Аби «виправити ситуацію», однопартійка кастюкєвіча альона паршинова та інформаційно-поліграфічний комплекс «Холдинговая компания Терра» передали в окупований регіон 48 комплектів російської класики. Твори Чехова, Лєскова, Купріна, Цвєтаєвої, Тургенєва та інших відомих представників російської літератури вже отримали 11 шкільних бібліотек Скадовського району. Як запевняє кастюкевич, отримають їх і інші.

Чи читали їх окупанти самі, можна зрозуміти з того, як вони ставляться до книжок. При транспортуванні навіть не змогли скласти їх стопками, а просто звалили у багажник.

А якби ж прочитали, то самі б заборонили цих письменників. Чого варта цитата Чехова, якого Горький називав «не совсем русским»: «Вся Россия – страна каких-то жадных и ленивых людей: они ужасно много едят, пьют, любят спать днем и во сне храпят. Женятся они для порядка в доме, а любовниц заводят для престижа в обществе. Психология у них – собачья: бьют их – они тихонько воют и прячутся по своим конурам, ласкают – они ложатся на спину, лапки кверху и виляют хвостиками» («А. П. Чехов в воспоминаниях современников»).

Борис ВИНОГРАДОВ.       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!