Ну, буває таке у рашистів: хочеш підробити якийсь документ, робиш старанно і наче без граматичних помилок все написав, а лише засвітив підробку – прокол! Ось з цим папірцем, що на фото, теж так сталось.

Зображення цієї підробленої «анкети» «гуляє» нині окупаційними телеграм-каналами. У ній учнів «Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 43 імені К.Ф. Ольшанського Миколаївської міської ради Миколаївської області», буцімто, запитують, чи дивились їхні батьки 21 лютого послання путіна до федеральних зборів і чи дивляться російські канали взагалі.

Хоча через рік після початку повномасштабного вторгнення росії такі питання було б поставити цілком логічно, російські пропагандисти одразу виставили свою «новину» як переслідування інакодумців. Однак нічого подібного не було.

Слід зазначити, що підробка одразу викликала у коментарях не лише ненависть громадян з враженими рашизмом мізками, а й питання тих, хто сумнівається. Один з них написав, що такої «анкети» не могло бути, бо у Миколаєві всі школи перебувають на дистанційці. Інший – що дитина у другому класі таким почерком вже не напише.

Проте «розгадка» простіша: закладу з такою назвою у Миколаєві просто… немає. З сервісу «Опендатабот» дізнаємось, що рік тому, 13 січня 2022 року, Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 43 імені К.Ф. Ольшанського Миколаївської міської ради Миколаївської області стала Миколаївською гімназією № 43 (далі – той самий текст).

«Інформаційна система управління освітою» повідомляє про новий тип цього закладу загальної середньої освіти – гімназія з початковою школою. Тобто після реорганізації там немає 10 і 11 класів.

Але рашисти користуватись відкритими даними ще не навчились. І навряд чи навчаться.

Борис ВИНОГРАДОВ.    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!