На черговому ярмарку сільськогосподарської продукції у Генічеську окупанти знову роздавали свій спецвипуск «Комсомольской правды» для Херсонської області № 8. І знову було мало бажаючих брати цей непотріб.

Брехня у агітці починається з першої шпальти, де «самым масштабным ремонтом за 40 лет» називається те, що рашисти залатали кілька ям на дорозі у Генічеському і Скадовському районах та позмітали пилюку на трасі Стрілкове-Генічеськ. Тему продовжують на шостій шпальті, де знову обіцяють те, що навіть не збираються робити.

Другу і третю шпальти агітка присвятила вчителям-колаборантам Херсонщини. У матеріалі про доплати і компенсації їм пообіцяли, що кожен стане мільйонером: «С 2024 года правительство предлагает выплачивать по два миллиона педагогам, работающим в приграничных с Украиной населённых пунктах». І це, крім компенсацій за перевірку зошитів і завідування кабінетами, які «могут достигать 200 процентов от зарплаты».Четверту і п’яту шпальту віддали на поталу міністру освіти рф сергію кравцову. Серед іншого він розповідає, як важко все починалось з освітою окупованих регіонів: «Помню, когда мы приехали в первый раз, в Запорожской и Херсонской областях вышли работать чуть больше сотни учителей! На два региона!» Зараз окупантам не легше. Тих, хто залишився на окупованій території, але не хоче служити рашистам, досі доводиться залякувати, але результат нульовий.

На сьомій шпальті ігор качур, якого «газета» називає вже не «председателем», а «зампредседателя Общественного совета Херсонской области», розповідає про «чергові витівки підступного Заходу»: «Наконец-то пришла пора исправлять ошибки, которые насаждались нам в течение 30 лет. Наших детей приучали к тому, что нужно жить, лёжа на диванах с телефоном в руках. Говорили, что не стоит делать лишних движений в любом направлении. Западная толерантность это оправдывала. Я рад, что мы возвращаемся к своему – к физической силе, мощи и здоровью».

Внизу останньої шпальти читаємо, що читати «газету», яка не має нічого спільного ні з комсомолом, ні, тим більше, з правдою, може кожен, хто досяг 12-річного віку. Проте чи можна читати її, «лёжа на диванах», чомусь не зазначено.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!