62-річному херсонцю на месенджер надійшло повідомлення начебто про виплати жителям деокупованих територій. Чоловік одразу ж перейшов за посиланням і почав заповнювати анкету. Як і вимагалося, ввів CVV-код та термін дії своєї банківської картки, на яку мали надійти виплати. Після виконання усіх вказівок із рахунку заявника зникли 33 тисячі гривень.
Жертвою афериста став і 52-річний житель Бериславського району. Чоловіку зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки банку, де у заявника відкрито рахунок. “Співробітник банку” запевнив, що невідомі намагаються здійснити атаку на рахунок клінта і запропонував убезпечити кошти. Для цього попросив надати інформацію по картці. Заявник виконав всі умови, після чого з його рахунку зникли 24 тисячі гривень.
Поліція вкотре застерігає:
“Щоб вберегтися від шахрайських дій, ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, беріть інформацію лише з офіційних джерел. Ніколи нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV-код, а також паролі, що надходять в SMS-повідомленні. Краще самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно відбувалася атака на вашу картку. Пам’ятайте: працівник банку ніколи не буде уточнювати особисті дані клієнта”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!