Як повідомляють окупаційні засоби масової пропаганди, 19 квітня тимчасово окупований Генічеськ відвідав міністр освіти рф сєргєй кравцов. При цьому незаконний перетин кордону непроханий гість здійснив не вперше. А на росії «прославився» ще до війни, «запозичивши» у 2007 році цілі розділи докторської дисертації у інших авторів.

У «столиці» окупованої Херсонщини плагіатор зустрівся з рашистами з товариства «Знание», котрі калічать душі юних генічан спотвореними фактами з історії, взяв участь у засіданні «координационного совета отделения Российского движения детей и молодёжи «Движение первых». В оточенні головного пропагандиста алєксандра малькєвіча, «министра образования и науки Херсонской области» алєксєя галченкова, «руководителя областного отделения организации ветеранов «Боевое братство» ігоря телегіна та інших злочинців московський зайда побував у школі № 2, де зрадниця-директорка олена федосова провела екскурсію, після чого присутні обговорили, як краще і результативніше виховувати з юних українців російських патріотів.

У розміщеній майже поряд школі № 1 окупаційна директорка наталія галка, що раніше працювала там завучем, показала міністру, як використовують у навчальному процесі обладнання, що його передали у Генічеськ «шефи» з Адигеї.

Разом з гауляйтером сальдом кравцов провів у навчальному закладі координаційну нараду «Движения первых». Коли сальдо розповідав дітям окупованого міста, як їм «повезло жить в это историческое время», міністр чомусь на всі боки крутив головою. Коли ж настала його черга говорити, хвалив педагогів-зрадників за роботу і виступив з ідеєю створення на Херсонщині дитячого центру типу «Артеку». Може, не знав, що на Арабатській Стрілці дитячі оздоровчі табори і так є. Або, навпаки, знає, що майже всіх їх заселили військові.

Разом із сальдо кравцову довелось зніматись і перед камерою окупантського телеканалу «Таврия». Міністр не заважав гауляйтеру плести про те, що в окупованих Генічеській і Новотроїцькій громадах «будет три обязательных языка – русский, украинский и крымско-татарский, на всей остальной территории Херсонской области будет два языка – русский, как основной, и украинский – кто хочет, пожалуйста».

Непроханий гість з москви лише доповнив, що українську мову на лівобережжі Херсонщини вчитимуть за російськими підручниками. Вони, мовляв, вже створюються.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!