Генічани, які прожили у місті все свідоме життя і не можуть змиритись з тим, що роблять окупанти, кажуть, що Генічеськ нині не пізнати. Особливо неприродніми здаються порожні вулиці. У минулі роки і десятиліття у перші дні травня у місто і на Арабатську Стрілку електричками, автобусами і легковиками з’їжджались мешканці Запоріжжя, Дніпра, Харкова та інших населених пунктів, які і відкривали курортний сезон. Нині узбережжя порожнє.

На вулицях окупованого міста рашисти встановили білборди до Дня перемоги, проте людей поряд з ними протягом дня майже не видно.

Так само нікому милуватись цвітом японських сакур біля супермаркета АТБ, який рашисти перезвали у АБЦ. Покупцями у закладі є, в основному, військові. Вони лишають машини біля квітучих дерев, не звертаючи на них уваги.

На площі Відродження комунальники перефарбували фонтан. Раніше біля нього гуляли батьки з дітьми. Нині немає нікого.

Біля стели Слави комунальники готуються до 9 травня. Підмальовують панно на вході до алеї. Просто освіжають фарби, не змінюючи загальної картини.

Саму ж стелу рашисти практично знищили, перетворивши її на новорічну ялинку. Під шаром штукатурки, як вже писав NewDay ua, сховали барельєф. А зверху штукатурки повісили блискучі цифри і літери. Проте блиск їх поки не видно під плівкою. «Фокус» мають показати до свята.

А від пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років залишилась лише купа каміння. Спочатку окупанти кудись поділи залізні колоски з пам’ятника, залишивши лише хрест. А згодом зник і він.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!