«Побєдобєсіє», пише «Вікіпедія», це узагальнююча назва гіпертрофованої «переможної» істерії, «культу Перемоги» на московії путінської доби. І саме так можна назвати те, що коїться у ці дні на окупованому лівобережжі Херсонської області.

Тон задав несправжній «сенатор» і справжній фсбшник константін басюк, який у інтерв’ю федеральному каналу «россия-24» розповів про традиції святкування Дня перемоги у себе вдома. «С момента рождения каждое 9 мая мы с мамой вспоминаем наших родственников, которые не вернулись с той войны», – сказав рашист. З моменту народження? Тобто, з несвідомого віку? Чи «геніальний» басюк, щойно народившись, вже міг логічно думати, говорити і згадувати рідних?

Подумавши, що такої ганьби недостатньо, «сенатор» продовжив розповідь: «У нас есть такая традиция: мы собираемся нашей большой семьёй, варим солдатскую кашу, надеваем военную форму старых лет и поём фронтовые песни». І все?! А «и целуем телевизор, в котором показывают путина на Красной площади» де?! Ніхто ж не буде перевіряти – бреши, скільки влізе!

А у тимчасово окупованій Новій Каховці у військову форму вирядили манекен. Разом з кулеметом Максима та стендами з фотографіями він став «небольшой выставкой, посвящённой Дню Победы». «Виставку» відкрили у «віджатому» АТБ, який окупанти перезвали у «Соцмаркет».

Цілий «мини-музей памяти ветеранов ВОВ» рашисти відкрили у Нижньосірогозькому… дитячому садку № 1.

Але там малятам ще пощастило. На відміну від вихованців Генічеського дитсадка «Казка», яких дурні і продажні вихователі змусили марширувати і кричати (бо співати малеча ще не зовсім вміє) пісні радянської доби. Називалось все це у рашистів «праздничным парадом песни и строя «Этот День Победы».

Дітей поділили на роди військ – піхоту, льотчиків, танкістів, моряків і десантників, вирядили у напіввійськову форму і змусили ходити строєм. Добре хоч до стрільб на полігоні не дійшло!

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!