Фото з новою вивіскою парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка у Генічеську опублікувала тамтешня окупаційна адміністрація. Неважко здогадатись, чому вона нова. Бо виконана російською!
Лише колаборанти і купка наближених швиденько поклали 9 травня квіти до братської могили у парку, а вже сьогодні, 10 травня, на вході висить російський «варіант» назви. «Ця вивіска і всі банери, встановлені у парку ім. Шевченка до Дня Перемоги були виготовлені ІП (індивідуальним підприємцем) у Джанкої», – повідомляє фейкова адміністрація.
Ще недавно сальдо обіцяв рівні можливості для російської, української і кримськотатарської мов у окупованому районі, і сам нашою державною користувався, а вже сьогодні ще одним візуальним нагадуванням про те, що Генічеськ – Україна, стало менше. Не треба бути пророком, аби зрозуміти, що на наступній вивісці не буде згадки і про геніального українського поета.
Але є й інший варіант, оптимістичніший: після звільнення Генічеська від рашистів українська вивіска повернеться на місце, а у парку, аби всі бажаючи побачити помістились, судитимуть тих колаборантів, хто не встигне втекти з рашистами.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!