Серед компаній, які не захотіли залишати російський ринок, є і американська Mondelez International. Тому її продукція є і у магазинах росії, і в окупованому росією Генічеську. У супермаркеті My Family у мікрорайоні міста можна купити, наприклад, шоколадки Milka за ціною від 95 до 106 рублів за плитку.

Німецький Ritter Sport, який також залишився на російському ринку (NewDay ua про це писав), представлений у Генічеську шоколадками від 117 до 156 рублів за шматок у формі квадрату. Шоколад «Бабаевский», який виробляють у столиці держави-агресора, коштує від 78 до 90 рублів за плитку.

Біло-рожевий зефір продають по 250 рублів за кіло, глазурований – по 370. При цьому «Дякуємо за покупку!» на цінниках, незважаючи на те, що товар привезено з росії, а ціни поставлено у рублях, написано українською мовою.

На вафлях за покупку дякують так само. Коштують вони від 277 до 360 рублів за кілограм.

Виробники газованих солодких напоїв Coca-Cola і Pepsі заявили про зупинку виробництва їх на росії. Проте в окупованому Генічеську вони є. Дволітрова пляшка і того, і іншого напою коштує 125 рублів. Напої, скоріш за все, завозяться паралельним імпортом. Тому на Coca-Cola є написи казахською.

Пляшка мінеральної води з назвою «Поляна Квасова», яка на росію не експортується, але це не заважає росіянам її фальсифікувати, об’ємом 1,5 л коштує 73 рублі.

Мінералка «Мирненська», яку досі виробляють у сусідньому Мелітопольському районі, але вже «переписали» етикетки російською, коштує 30 рублів за 0,6 л, 37 за 1,5, 50 за 3 літра.

Враховуючи те, що більшість жителів окупованих територій позбавлені засобів для існування, ціни – високі. Навіть пенсіонери, яким окупанти видають по 10 тисяч рублів на місяць, у магазин заходять рідко.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!