«84-метрову Георгієвську стрічку розвернули волонтери «Єдиної Росії» у парку імені Шевченка у Генічеську, – повідомляється на телеграм-каналі окупаційної організації цієї пропутінської партії. – В акції взяли участь школярі, студенти, активісти молодіжних організацій, депутати обласної Думи».


За словами ватажка «єдиноросів» окупованого лівобережжя Ігоря Кастюкєвіча, ця стрічка – це «символ, який висловлює нашу повагу до ветеранів, до всіх тих, завдяки кому ми перемогли у 1945 році і данина пам’яті полеглим у Великій Вітчизняній Війні». «Чорний і оранжевий кольори стрічки відсилають нас до солдатського ордену Святого Георгія Побідоносця, є символами диму і полум’я битв», – доповнило військового злочинця окупаційне «Новое. Медиа».

А ще нагадало, що у всіх російських і окупованих росіянами містах цю стрічку волонтери чіпляють на груди, плечі та коміри. І так, мовляв, продовжиться до 9 травня.
Далі – ще одна цитата. «До Великої Вітчизняної війни Георгіївська стрічка не має жодного відношення. Цей знак має відношення до нагород Російської імперії, до Білої гвардії і до, як не дивно, солдатів-колабораціоністів, що воювали під час Вітчизняної війни на боці Гітлера. Це насамперед військовослужбовці, які служили під керівництвом генерала-зрадника Власова в РОА чи РОНА», – ще 10 років тому писав антикорупційний портал «Антикор».


А у Новокам’янці Каховського району колаборанти пофарбували у кольори прапора держави-агресора літери на Обеліску слави.

Цитата є і для них. «Біло-синьо-червоні шеврони були на рукавах офіцерів Власова, що знищували радянські села, прасували танками солдатів у окопах. Не будемо їх принижувати, ці частини хоробро билися, але за Гітлера. Вони це робили під біло-синьо-червоним прапором та під георгіївською стрічкою, культ яких було введено особисто Власовим та Шкуро», – писав сайт «Патріоти України» у 2017 році.
Виходить, окупанти на Херсонщині так завуальовано вшановують свого кумира. Який, до речі, у Другій Світовій війні зазнав поразки. Так обов’язково буде і з його наслідниками.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!