«24 квітня за трагічних обставин загинула Любов Тимчак, начальник територіального відділу селища Абрикосівка Альошкінського муніципального округу», – повідомила окупаційна адміністрація у своєму телеграм-каналі. – Любов Андріївна після повернення Херсонської області до складу Росії очолила місцеве територіальне управління Альошкінської військово-цивільної адміністрації, а згодом продовжила свій трудовий шлях на муніципальній службі».
Постійні читачі NewDay ua знають, що «Альошками» окупанти називають Олешки. Абрикосівка – окуповане село Херсонського району, яке вони «записали» до «Альошкінського округу». «Тимчасово виконуючий обов’язки голови муніципального округу» Руслан Хоменко «у зв’язку з трагічною загибеллю» Любові Тимчак з 25 квітня оголосив триденний траур.
За яких саме обставин загинула колаборантка, її колеги чомусь розповісти загалу не захотіли. Лише окупаційний слідчий комітет, аби збити з пантелику, заявив: «У селі Абрикосівка Херсонської області внаслідок обстрілу з боку ЗСУ загинули дві людини». Але, як виявилось, ця вигадана інформація до смерті колаборантки не має жодного стосунку.
Телеграм-канал «ASTRA» (називає себе незалежним виданням, створеним 5 березня 2022 року, «як реакція на війну в Україні і цензуру в РФ») за інформацією з власних джерел написав: «У селі Абрикосівка невідомі ударами по голові вбили окупаційну «голову села» 54-річну Любов Тимчак і російського військовослужбовця 40-річного Алєксєя Глініна. Будинок з трупами також підпалили». «Також», бо до цього подібне вбивство сталось у сусідній Подо-Калинівці. Там розстріляли у живіт 65-річну Валентину Старченко. У Абрикосівці ж вже після колаборантки Тимчак розстріляли 32-річного місцевого жителя Сергія Шуваєва і ще одного невідомого російського військовослужбовця.
«24 квітня за підозрою у всіх цих убивствах затримали двох військовослужбовців ЗС РФ: 34-річного Алєксандра Осіпова і раніше неодноразово судимого 36-річного Алєксандра Кайгородцева.

Їх мотиви невідомі. Кримінальні справи не порушено», – написала «ASTRA».
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!