Роботі з читацькою аудиторією в редакції Незалежної газети Херсонщини «Новий день»особливу увагу приділяли завжди. До повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну зустрічі з її передплатниками та шанувальниками проходили регулярно. Тому видання тривалий час залишалося найбільш передплачуваним і найтиражнішим в області. Але й під час війни газетярі прагнуть не тільки не втрачати зв’язок зі своєю читацькою спільнотою, а й зміцнювати його та розвивати.

Ось і цього разу під час відрядження до села Посад-Покровське Чорнобаївської громади Херсонського району головний редактор «Нового дня» Анатолій Жупина та кореспондентка Марина Савченко приділили багато уваги спілкуванню з місцевими мешканцями, які до війни були активними передплатниками тижневика. Мало не чверть населення Посад-Покровського (а це понад 250 сімей) отримували його з рук листоноші вдома. Ще значна кількість шанувальників газети купували її уроздріб.

До речі, Посад-Покровське сьогодні перебуває у центрі уваги чи не всієї України. Під час наступу окупаційних російських військ на Миколаїв воно стало плацдармом для воїнів ЗСУ. Лінія оборони проходила практично за селом. Тож ворог не шкодував боєприпасів, аби зламати опір захисників. Ворожими обстрілами було знищено 90 відсотків житлових будинків, у селі не знайдеться жодного домоволодіння, яке б не відчуло «прильотів». Руйнації зазнали опорна гімназія, будинок культури, дитячий садок, приміщення старостату, магазини, виробничі та складські приміщення підприємців та фермерів, їхня техніка.

Сьогодні Посад-Покровське – це великий будівельний майданчик, на якому відновлюються житлові будинки, водо- та газопроводи, об’єкти інфраструктури. Село входить до числа тих шести населених пунктів в Україні, які отримають друге життя за рахунок держави за експериментальною програмою «Краще, як було».

Розмова журналістів газети з її шанувальниками видалася змістовною. Редактор розповів їм не тільки про те, чим живе і в яких умовах працюєредакція, а ще й привіз свіжий номер «Нового дня». Він також відповів на запитання мешканців села щодо ситуації в області та країні. Люди ж поділилися з газетярами своїми радощами й проблемами. Наприкінці ж домовилися проводити такі зустрічі регулярно.

У Посад-Покровському новоденці спілкувалися також з волонтерами з-за океану –представниками менонітської церкви зі штату Пенсильванії (США), котрі прибули сюди з гуманітарною місією. Вони допомагають місцевому населенню усувати пошкодження артобстрілами житлових будинків: виділяють кошти на шифер та вікна, видають продукти харчування тощо. Заокеанські віряни розмістили в селі свій табір, аби бути ближче до людей та гостріше відчувати їхні потреби. Є у місіонерів перекладач, але й директор табору парагваєць Ешлі Ріель володіє українською. Тож віднині, запевнив Ешлі, і він сам, і його команда, і парафіяни його церкви стануть читачами «Нового дня».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!