Центр творчості дітей та юнацтва у тимчасово окупованому Генічеську довгий час стояв, як Росія – без даху, але з триколором на фасаді. Дах зі споруди знесло у листопаді минулого року під час шторму, який у Криму і Приазов’ї охрестили «штормом століття».

І от лише 1 липня окупанти почали роботи з встановлення нового даху на ЦТДЮ. Проконтролювати роботи (а більше померехтіти перед камерами окупаційного телеканалу «Таврия») приїхав «особисто» заступник голови окупаційного уряду Херсонської області Сергій Черевко. «Дуже важливим дитячим закладом» назвав центр колаборант. Настільки «важливим», що нового даху чекав аж 7 місяців?! Та, виявляється, що чекав він його через відсутність фінансування. А як же «Росія – країна великих можливостей»? «У тих умовах фінансових, у яких, на жаль, знаходиться Херсонська область, не було можливості кошти передбачити з бюджету регіонального», – сказав про це Черевко.

Довелось «губернатору» Сальдо навіть директору електромережевої компанії «Россети» Андрєю Рюміну звернення писати. З допомогою компанії і благодійного фонду «Страна для детей» вдалось знайти 10 мільйонів рублів. Скільки з них взяли Сальдо з Черевком, невідомо, але роботи все ж почались і за місяць, буцімто, мають завершитись. Черевко також визнав, що за цей довгий час від затікання дуже постраждали кабінети на третьому і четвертому поверхах. І кошти для їх ремонту в «уряді» поки що не знають, де знайти. Директор ЦТДЮ Зінаїда Ніколаєва (перебуваючи на цій посаді до окупації, вона майже відразу попросилась на службу до росіян) поводила пропагандистів окупаційного каналу «Наш регион» вищезгаданими кабінетами. Показала стіни, покриті цвіллю, плівку попід стелями і ємності для збору дощової води, які після негоди не встигали виносити її підлеглі. Також пожалілась, що від затікання перестали працювати світильники.

Причиною того, що на закладі знесло дах, зрадник Черевко назвав її «старий стан». «Ветхий» – російською. Але генічани запевняють, що новий дах було встановлено буквально за кілька місяців до повномасштабного вторгнення. Гроші на ремонт виділяла Генічеська районна рада, яку за дивним збігом обставин очолював тоді нинішній колаборант Андрій Євстратов. Він же шукав підрядника. Дахів тоді у районі було замінено декілька. На Азовській і Генічеській школі № 4 вони потекли одразу, а на ЦТДЮ аж до «шторму століття» протримався.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!