«Визнати таким, що втратив силу, Указ Губернатора Херсонської області від 9 листопада 2022 р. № 164-у «Про введення заборони на роздрібний продаж алкогольної продукції на території Херсонської області», – написано у «документі», який підписав той самий несправжній «губернатор» 8 липня 2024 року.
«Чи не зарано, Васильович? – звернулись до Сальдо пропагандисти окупаційного телеграм-каналу «Новости Херсонщины». – Щодня.. фігурує інфа про припинення несанкціонованої торгівлі спиртним і візити до самогоновиробників… Та і навіщо спиртне у зоні проведення бойових дій? Але це наша думка».
Може б, Сальдо і похлібці цієї думки і послухали, аби не великі гроші. Спиртне з-під прилавка у Каховці, Скадовську, Генічеську та інших містах і селах лівобережжя все одно продавали. Іноді торгашів затримували і показово карали. Але лише тих, хто не ділився з «новою владою» прибутками.
Тепер торгувати горілкою, вином і коньяком може практично будь-хто. «Наразі відсутні вимоги до мінімального статутного капіталу, – пояснив пропагандистам з окупаційного телеканалу «Таврия» заступник окупаційного міністра промисловості і торгівлі Херсонської області Георгій Кірієнко. – Ми використовуємо загальний підхід, відповідно до якого для реєстрації юридичної особи потрібно 10 тисяч рублів. Ми притримуємось такого підходу, щоб максимально полегшити діяльність з ліцензування наших підприємців».
Ліцензію майбутнім мільйонерам можна отримати у філіях «багатофункціонального центру» у Генічеську, Скадовську, Новотроїцькому, Чаплинці і Каланчаку. Ліцензія, повідомив окупаційний телеканал «Таврия», потрібна «організаціям і юридичним особам, які бажають продавати алкогольні напої у магазині або закладах громадського харчування, у роздріб або на розлив». Коштує така «радість» 65 тисяч рублів за рік. Якщо заплатити стільки, то чекати її доведеться 2 місяці і більше. Якщо заплатити більше, то… ви самі розумієте.
«Для продажу сидру, медовухи, пуаре, пива та пивних напоїв її отримувати не потрібно», – заінтригували в окупаційному мінпромторзі. Такі види продукції можуть продавати і юридичні особи, і індивідуальні підприємці. Іншою ж алкогольною продукцією можуть торгувати лише юридичні особи. Якщо продавець зареєструвався таким за російським законодавством, має якийсь об’єкт у власності або оренді, оплатить мито, то, цілком можливо, йому продадуть ліцензію. «Важливо! Не варто ризикувати і продавати алкогольну продукцію без ліцензії, – застерігає фейкове міністерство промисловості і торгівлі. – Вас можуть оштрафувати мінімум на 3 мільйони рублів».
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!