Окупаційний губернатор Володимир Сальдо підписав «указ» «про особливий режим перебування цивільних осіб на території прифронтової смуги у 15-кілометровій зоні». І вже обговорив його реалізацію з головою окупаційної адміністрації Каховки Павлом Філіпчуком.


Саме з окупованої Каховки має початись доступ громадян у прифронтову зону за спеціальними пропусками. Система має почати працювати 1 серпня.
«Указом від 08 липня 2024 року № 67-у застосовується особливий режим перебування цивільних осіб на території прифронтової смуги у 15-кілометровій зоні на схід від правого берегу Дніпра, – пояснив Сальдо у Телеграм. – З 1 серпня 2024 року вимога вступає у силу у Каховському муніципальному окрузі. До 31 серпня вона буде розповсюджена на всі округи 15-кілометрової зони. Ці заходи застосовуються з метою забезпечення національної безпеки Російської Федерації, створення безпечних умов для роботи і проживання громадян у 15-кілометровій зоні, припинення терористичних і диверсійних дій на території Херсонської області».
Хоча все може бути набагато простіше – таким чином Філіпчук з допомогою Сальдо міг просто забезпечити свою безпеку. Адже, як повідомив окупаційний телеканал «Таврия», на окуповане лівобережжя прибула адвокатеса з Москви, яка «буде допомагати у розслідуванні кримінальних справ стосовно осіб, які підозрюються у розкраданні державної власності у Херсонській області».

Росіянка вже встигла зустрітись з головним розкрадачем – «губернатор», як видно з фото, слухав її уважно. А от чи вдасться непроханій гості потрапити у Каховку – то питання.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!