Мабуть, всі проблеми на лівому березі Херсонщини окупанти вже вирішили тому звернули увагу на «проблему» засилля у закладах громадського харчування їжі з іноземними назвами. Питання підняло окупаційне міністерство промисловості і торгівлі області.
«Незважаючи на наявність величезної кількості традиційних страв у Херсонській області в об’єктах громадського харчування превалюють іноземні страви, – пояснила читачам свого телеграм-каналу окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу». – Такий підхід об’єктивно не може відобразити національний колорит, самобутню культуру Херсонської області і задовольнити інтерес туристів і місцевих жителів. У зв’язку з цим просимо розглянути можливість включення до меню переліку рекомендованих страв традиційної кухні Херсонської області, який додається».
У переліку від окупаційного мінпромторгу можна знайти Херсонський торт (з безе, волоськими горіхами, кремом з білого шоколаду та курагою),

коропа у винному соусі на пюре з пастернаку, курча у грибному соусі, смажений кавун (з сиром страчатела), в’ялені помідори, козиний сир (у «міністерстві» акцентують увагу на тому, що він обов’язково має бути з ферми «Альпіна» у Мар’янівці),

бекмес, грушу у хересі і сиропі, вареники з вишнею та кисломолочним сиром,

фарширований перець, голубці, суп з галушками, рибні котлети з бичків,

домашні ковбаси, борщ зі смаженою рибою (пишуть, що такий їли за часів Пушкіна), пиріг з раками та юшку по-чабанськи.

Одним словом, дивно, на думку окупантів, харчуються мешканці окупованої Херсонщини.
Тим часом згаданих туристів на лівобережжі зі зрозумілих причин немає, а переважна більшість місцевих з цього переліку можуть собі дозволити хіба що пісний суп з галушками.

І то, якщо вистоять чергу і їм дістанеться продуктовий набір від окупантів, який вони щомісяця дають пенсіонерам, багатодітним, матерям або батькам-одинакам. Лише якщо у них є паспорт громадянина РФ, звісно.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!