Служба безпеки зібрала доказову базу ще на одного воєнного злочинця РФ, який причетний до масових репресій проти цивільного населення під час окупації Херсонщини. Це генерал-лейтенант Володимир Спиридонов – командувач Уральського округу військ Росгвардії. Він брав участь у захопленні Херсонщини та спробах придушення руху опору в регіоні. У ході розгону мирних протестів у центрі Херсона та інших захоплених районах області окупанти ув’язнили до російських тюрем кілька сотень учасників зібрань.
Для цього генерал задіяв чотири тактичні групи, загін спецпризначення та оперативний підрозділ Південного округу військ Росгвардії, де на той час він був заступником командувача. У застінках до потерпілих застосовували численні тортури. Напередодні звільнення правобережжя Херсонщини фігурант організував переправлення підпорядкованих підрозділів Росгвардії на лівобережжя Херсонщини, а сам втік до Росії, де згодом отримав підвищення.


На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Спиридонову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!