Під час окупації правобережної частини Херсонської області військовий країни-агресора полонив жительку одного з населених пунктів Станіславської територіальної громади. Він піддавав жінку сексуальному насильству, обмежував її пересування, примушував до хатньої роботи, а за непокору бив або утримував у підвалі. Наразі поліцейські встановили особу зловмисника. За невимовно жорстоке поводження з цивільною йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.
Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, за оперативного супроводу працівників управління карного розшуку главку поліції області правоохоронці встановили особу фігуранта. Ним є 37-річний житель Черкеська, який у період окупації Херсонського району був військовослужбовцем 25 окремого гвардійського полку спеціального призначення ЗС РФ.
Проведенням низки слідчо-розшукових заходів поліцейські з’ясували, що у вересні 2022 року він силоміць посадив до свого автомобіля жительку одного з населених пунктів Станіславської територіальної громади та відвіз її до будинку, в якому на той час проживав. Там військовий країни-агресора примусив жінку роздягнутися і зґвалтував, після чого наказав потерпілій піти. Однак за кілька днів спецпризначенець РФ забрав жінку з її місця проживання й утримував у тому ж будинку більше місяця. Протягом цього часу фігурант неодноразово ґвалтував викрадену, забороняв їй виходити, примушував вести побут, у в разі непокори бив та утримував у льосі. Також одного дня зловмисник виштовхав жінку з автомобіля під час руху. В результаті вона отримала численні забої та перелом ключиці. Згодом російський військовий зник, а потерпіла змогла піти з місця утримання.
Таким чином фігурант вчинив злочинні дії, що полягали у нелюдському поводженні, заподіянні фізичного болю викраденій, утриманні її в антисанітарних умовах у непристосованому місці з метою примусу до виконання робіт, ув’язненні цивільної особи, застосуванні щодо неї сексуального насильства та сексуальному рабстві. Тож слідчі кваліфікували це за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Наразі за погодженням із обласною прокуратурою спецпризначенцю рф заочно повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!