“АТ “Херсонгаз” змушене тимчасово відключити від подачі природного газу Садове Херсонської міської територіальної громади”, – йдеться у листі керівництва акціонерного товариства на ім’я начальника Херсонської МВА. Внаслідок постійних масованих артилерійських обстрілів, атак БПЛА та через відсутність можливості виконувати ремонти в такій ситуації на території с. Садове накопичилось 168 пошкоджень газових мереж. Крім того, подачу газу до 53-х приватних будинків (з 298-х) припинено через пошкодження або руйнування будинків і газових мереж.
Колектив “Херсонгазу” попередив: фахівці не можуть належним чином забезпечити розподіл природного газу у Садовому та реагувати на аварійні виклики. Особливо вночі, коли нічого не видно, а використання світильників, ліхтарів або фар автотранспорту є небезпечним. Ворог активно полює на спеціалізовані транспортні засоби та працівників критичної інфраструктури, що підтверджується травмуваннями співробітників і знищенням обладнання та транспорту.
Вчора російські окупанти завдали чергових пошкоджень будинкам та газовій мережі. Тому фахівці “Херсонгазу” вимушені віддалено припинити подачу природного газу до Садового. Обстеження, ремонт та відновлення стане можливим лише після покращення безпекової ситуації в прибережному населеному пункті.
“Херсонська міська військова адміністрація розробляє механізм постачання альтернативних природному газу джерел енергії, що необхідні для приготування їжі та опалення приміщень людям, які залишаються проживати в небезпечній зоні”, – йдеться у повідомленні МВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!