За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора сімох учасників організованої групи визнано винними у пособництві державі-агресору, а трьох з них ще й у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).
Вироком суду так званого губернатора Херсонської області Володимира Сальдо, який на той час був “головою Херсонської окупаційної військово-цивільної адміністрації”, засуджено до 15 років позбавлення волі. Ще шість
учасників організованої групи отримали від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. У суді доведено, що дані особи, перейшовши на бік ворога, сприяли забезпеченню поштових, логістичних, фінансових та торгівельних потреб окупаційної влади. На базі цілісних майнових комплексів Херсонської дирекції АТ «Укрпошта» вони створили псевдоструктуру – «государственное унитарное предприятие «Почта Херсона». Агітували працівників АТ «Укрпошта» влаштовуватися на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!