Спецоперацію із затримання організованої групи, що займалася незаконним обігом психотропних речовин на території Херсонської області, провели оперативники карного розшуку. Поліцейські викрили трьох чоловіків 52, 46 та 40 років, причетних до збуту психотропного засобу A-PVP («солі»).

Організатор та учасники угруповання діяли через один із месенджерів, використовуючи схему замовлення та доставки наркотичних речовин логістичними компаніями.
У групі були чітка ієрархія та розподіл ролей. 52-річний херсонець був координатором, відповідав за загальне керівництво та планування, визначав напрямки діяльності, а також розподіляв отримані від збуту заборонених речовин гроші між учасниками. Також він особисто вирішував, кому зі споживачів та через яких посередників буде збуватися наркотик. Інші двоє учасників угрупування фасували та зберігали «товар». Вони ж збували A-PVP – як під час особистих зустрічей із клієнтами, так і методом «закладок».


Для маскування головний фігурант працював таксистом. Власною автівкою він перевозив наркотики.
Правоохоронці провели у фігурантів 6 обшуків. Виявили та вилучили психотропну речовину A-PVP загальною вагою 63 грами, мобільні телефони, що використовувались для зв’язку між учасниками злочинної групи, SIM-карти, банківські картки, за допомогою яких здійснювались грошові операції, пов’язані зі збутом наркотичних засобів, два транспортні засоби, електронні ваги із залишками невідомої речовини, гроші.

За фактом діяльності угруповання відкрито провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи незаконний збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою організованою групою осіб в особливо великих розмірах» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років тюрми з конфіскацією майна.
Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!