«Це не просто людина, це – противник. Вбивати ворога – це не гріх». Такими пропагандистськими наративами прокачують дітей у школах на тимчасово окупованих територіях України. Йдеться про уроки так званого патріотизму, на які окупаційні адміністрації залучають бойовиків «сво», – повідомив «Центр національного спротиву».


Раніше телеграм-канал «Astra» повідомляв, що саме такими словами відповів один з окупантів на запитання учнів середньої школи: «Чи легко вбити людину?» Невідомо, чи ставлять такі питання юні жителі окупованого лівобережжя, але окупанти до них приходять. І не лише у школи. «У Василівській бібліотеці відбулась зворушлива і щира зустріч дітей з учасниками спеціальної військової операції, – написала у соцмережі окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу». – Гості -бійці поділились своїми особистими історіями мужності і відданості батьківщині, розповіли, як прийшли до рішення стати учасниками СВО». Причому, робили, це, як видно з фото, ховаючи обличчя під балаклавами.
Колаборанти з відділу молодіжної політики окупаційної адміністрації Генічеського «муніципального округу», коли вчили учнів окупаційної Новоолексіївської школи № 2 стріляти з автомата Калашникова, пики не ховали. Під їх керівництвом, написала окупаційна адміністрація, «учні вивчили прийоми і способи ведення вогню, потренувались у прийнятті положення для стрільби лежачи і розбірці/збірці АК-74».

Готують дітей до вбивства ворогів і окупаційне Херсонське реєстрове козацтво разом з окупаційним центром військово-спортивної підготовки «Воїн». При цьому не забувають «пояснювати», що їх вороги живуть просто за Дніпром.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!