Протягом кількох місяців поспіль Росія застосовує тактику масштабних ударів по українських містах щопонеділка. Б’ють так, щоб напевно, де багато людей і будуть жертви чи велика кількість поранених. Зокрема, у цей понеділок, 7 жовтня, який припав на день народження диктатора Путіна, країна-агресорка для чергового мега-удару обрала прифронтовий Херсон.

Близько 10.30 армія РФ скинула по Центральному району міста 4 авіабомби. Дві з них влучили у мікрорайоні Таврійському, повністю знищивши 41-шу школу. Пошкоджено будівлю дитсадка, 14 багатоповерхівок, 5 автівок.

Тільки дивом немає загиблих. Але багато поранених. Ушкоджень різного ступеню тяжкості зазнали 20 містян, серед них – 4-річна дівчинка та 2-річний хлопчик.

“Сьогодні знищили керовані авіабомби нашу Херсонську загальноосвітню школу 41. Майже 40 років школа була рідною домівкою для тисяч учнів, яких навчали і виховували мудрі, турботливі, щирі вчителі. 2 працівники травмовані, перебувають у лікарні. Зруйнована будівля, але це не вся школа, бо школа- це люди: учні, педагоги, працівники, батьки. Тримаємося, згуртовуємося, підтримуємо один одного”, – написала у Фейсбук херсонська освітянка Інна Поперечнюк.

КАБи російська армія спрямувала на локацію, яка останніми тижнями стала епіцентром скандалу. Неподалік школи розпочалися будівельні роботи, вже встигли викопати величезний котлован. У ЗМІ з’явилася інформація, що тут споруджують підземну школу, таку ж, які будуть у низці великих міст України. Місцеві жителі влаштували протест. Своє рішуче “проти” будь-якого будівництва в їхньому районі вони пояснили побоюваннями того, що “прилетить” і постраждають житлові будинки. Також на місці будівництва був напад на журналістку видання МОСТ Олену Гнітецьку. Чоловік, який має стосунок до даного будмайданчика, відібрав у неї телефон і жбурнув його у котлован. У зв’язку з цим поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста.


У Херсонській МВА днями заявили, що, мовляв, будується не підземна школа, а укриття від радіаційного впливу. Кошти на це виділила держава. Сьогодні, після “прильоту”, жителі сусідніх зі знищеною школою будинків повторили свою позицію – вони проти будь-якого будівництва у своєму районі.

МАРИНА САВЧЕНКО.

Фото ДСНС, поліції Херсонщини, Інни Поперечнюк та Олени Гнітецької.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!