Офіційний канал Слідчого комітету РФ повідомив про завершення розслідування кримінальної справи стосовно колишнього в. о. «міністра охорони здоров’я» Херсонської області Вадима Ільмієва і семи його працівників. Колаборант та його спільники обвинувачуються у розкраданні грошових коштів і особливо великому розмірі, скоєному групою осіб за попередньою змовою з використанням службового становища, отриманні і замаху на отримання хабаря в особливо великому розмірі, дачі хабаря посадовій особі у великому розмірі.

Слідчі окупаційного управління у Херсонській області встановили, що у 2022 році Ільмієв змовився з головним бухгалтером свого «міністерства» і керівниками регіональних установ. «Разом вони розкрадали грошові кошти, що призначались для виплати заробітної платні працівникам даних організацій, – пише слідком. – Шкода, спричинена бюджету регіону, склала більше 300 млн рублів».

З матеріалів справи також відомо, що у 2023 році колаборант, домовившись з представником комерційної організації, отримав через посередників 26 мільйонів рублів за укладання державних контрактів на поставку медобладання. Подібним чином він мав отримати ще 11 мільйонів 600 тисяч рублів за інший контракт, але укласти його не встиг, бо його затримали співробітники окупаційного управління ФСБ. А оскільки злочинець вже звик до комфорту, знаходячись у слідчому ізоляторі, для покращення умов утримання передав працівнику хабар – 1 мільйон рублів!

Поки Ільмієв знаходився у СІЗО, окупаційний суд наклав арешт на його і спільників майно, яке оцінили у 195,5 мільйонів рублів, тобто, менше, ніж вони встигли вкрасти.

Нагадаємо, що Вадим Ільмієв очолював окупаційне міністерство перед нинішнім керівником Артишем Сатом. Ільмієв – уродженець Узбекистану, випускник Ташкентського вищого загальновійськового командного училища. У Херсоні очолював «Лікарняну касу», куди змушували здавати гроші бюджетників. У 2015 році балотувався у міськраду від «Союзу лівих сил», у 2017 році був у складі проросійської організації «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука, а вже за три роки балотувався до Херсонської міської ради від «Блоку Володимира Сальдо». 

Маючи такі «заслуги» перед Росією, Ільмієв, мабуть, сподівався, що йому легко вибачать крадіжку тих «нещасних» 300 з чимось мільйонів… Хоча, може, ще і вибачать. Полякають-полякають – і відпустять. Адже саме на таких злочинцях і моральних потворах «земля русская» тримається.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!