З медпрепаратами на окупованій Херсонщині – повний безлад. По-перше, ціни на них в аптеках не просто високі, вони ще і можуть на сотні рублів відрізнятись між різними закладами. По-друге, ліки з «гуманітарки» або продають, або залишають на закинутих складах. На цих фото видно, як «зберігають» ліки на колишній ткацькій фабриці у Генічеську.

Фото опублікував окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне». «Вже другий рік у зруйнованій споруді, яка знаходиться за адресою: Генічеськ, вул. Центральна, 31а, керівництво Міністерства охорони здоров’я Херсонської області умисно приховує гуманітарну допомогу, яка надійшла з усіх регіонів Російської Федерації для жителів Херсонської області, – написав канал. – Однак з метою необхідності витрачання бюджетних коштів регіонального бюджету, відмивання фінансів, Міністерством проводяться закупівлі точно такого ж товару у той час, коли його валом на закинутому складі! Лікарні області, військові потребують перев’язочних матеріалів, розчинів та багато іншого у той час, коли все це просто гниє у «загубленому» складі». Канал також вказує, що умови, у яких «зберігаються» ящики з ліками, жахливі: обвалена стеля, клопи, пацюки. Тож товар доведеться списувати і утилізувати, що призведе до додаткових витрат бюджетних коштів.

А в окупаційній Чаплинській ЦРЛ, пише той самий телеграм-канал, «якимось чином медпрепарати, які закуповує держава для пацієнтів, і які повинні бути безкоштовними, дивним чином опиняються на полицях аптеки біля лікарні. А лікарі при виписуванні рецептів натякають, де саме треба купувати». 

Тим часом ліки на окупованій Херсонщині недешеві. 20 таблеток ергоферону, наприклад, коштують, мінімум, 530 рублів, 100 штук драже ревіту – 100, 20 пігулок новігану – 280, 40 грамів мазі левоміколю – 190 рублів.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!