Вчора перестало битися серце Сергія Ліпського – чинного командира 420 окремого батальйону. Він мав позивний “Чорномор”. Багато років був начальником артилерії 57 окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка, яка до повномасштабного вторгнення дислокувалася на Херсонщині. Про смерть комбата повідомила правозахисниця Ольга Решетілова. Вона розповіла, що Сергій Ліпський відклав операцію через те, що довгий час не міг залишити свій батальйон, який перебуває на фронті. Помер у лікарні.

“По віку і по стану здоровʼя він міг давно демобілізуватися. У липні у нього мала бути термінова операція. Але його призначили командиром батальйону, він вважав це великою честю і відповідальністю. Я дуже добре памʼятаю його слова «мені довірили батальйон». Не призначили командиром, а довірили. Він відкладав операцію, тому що дуже цінував довіру і дуже боявся підвести своїх людей”, – написала правозахисниця.
Багато про “Чорномора” пишуть і люди з Херсонщини, яким із ним випало працювати.

“Сергій Олексійович Ліпський, наш дорогий командир “Чорномор”, був світлою, чудовою людиною з величезним, добрим серцем, щирим патріотом України. Він любив людей, поважав і цінував своїх підлеглих побратимів, дбав про них. Життя бійців для нього завжди було на першому місці. Був відповідальним та справедливим. Завжди був на зв’язку. Коли не міг відповісти зразу, писав повідомлення і ніколи не забував перетелефонувати.
Цього року я вітала його з днем народження і він з великою радістю і гордістю розповідав про своє нове призначення. А йому саме виповнилося 60. Бракує слів….”, – написала активістка Наталія Возаловська.

Поховають комбата Ліпського у вівторок на Байковому кладовищі у Києві.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким померлого. Світла пам’ять Сергію Ліпському, воїну, людині честі, патріоту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!