Генічеських пасок, як ми вже писали раніше, в окупованому місті на цей Великдень не очікують. Слідом за хлібозаводом від їх випікання відмовились у ПТУ № 27 (училище окупанти перезвали у «колледж сферы обслуживания»), хоча до окупації робили це щороку. Можливо, хтось з підприємців все ж наважиться пекти паски з дорогих інгредієнтів (про їх ціну NewDay ua також писав), але попит містян вони навряд чи хоч частково задовольнять – обсяги не ті.

Тим часом генічеські магазини прогнозовано почали наповнюватись великодньою випічкою з сусіднього Криму. У популярному серед жителів мікрорайону «Family market» паски можна придбати на вибір. Були б гроші. 100-грамова паска кримської ТМ «Айнур» коштує найдешевше – 30 рублів.

150-грамова тієї ж торгової марки – 43 рублі. 71 рубль доведеться віддати за 250-грамову.

100-грамова паска від акціонерного товариства «Крымхлеб» в упаковці, яку виробники назвали «Кекс Воскресный», коштує дорожче – 45 рублів.

Точнісінько така ж випічка, але вагою 250 г вартує 90 рублів. За півкілограмову просять 170 рублів.

Серед кримських можна знайти і паски з росії, але не випечені, а сирні. Ростовська молочна компанія «Белый медведь» привезла тим генічанам, яким це по кишені, «цар-паски» вагою 450 г за ціною 450 рублів!

Аби не було шкода віддавати по рублю за грам, маркетологи написали на етикетці виробу: «Данный продукт является уменьшенной в 2500 раз абсолютно точной копией самой большой пасхи в мире, вошедшей в Книгу рекордов Гиннесса».

Натомість у мережах є інформація лише про те, що у 2018 році «цар-паску» від ростовської компанії «Белый медведь» висотою, довжиною і шириною по 1,5 м і вагою 1 т було занесено до Книги рекордів росії і, за словами учасників презентації рекорду, подано заявку до Книги рекордів Гіннеса. Про подальшу долю заявки не повідомляється.

Тим часом ще у довоєнному 2011 році у селищі Ялта Донецької області випекли паску висотою 2 м 30 см, діаметром 2 м 10 см і вагою 2100 кг. Цей факт зафіксував представник Національного реєстру рекордів України. Того ж дня, 24 квітня, у Ростові-на-Дону випекли паску висотою 1,3 м, діаметром 1,4 м і вагою 456 кг. Після того, мабуть, образившись, що українська випічка була більшою, паску росіяни вирішили робити сирною.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!