«30 липня свої двері для жителів і гостей Севастополя відкрив найбільший у Росії музейно-храмовий комплекс «Новий Херсонес», що розкинувся на 24 гектарах», – радіє окупаційне «Херсонское агентство новостей».
Пропагандисти пишуть, що відвідувачі можуть там «ознайомитись з історією християнства, античності і Візантії, Криму і Новоросії, а також своїми очима побачити Херсонес часів князя Володимира».

На запитання, чи був у часи Володимира Великого Херсонес, відповідь, напевно, можуть дати навіть ті школярі, хто не дуже старається вчитись. Але пропагандисти, немов, данайці, продовжують: «У реконструйованому стародавньому кварталі можна знайти самобутній ринок з подарунками і сувенірами, заглянути у таверни, щоб скуштувати їжу античних часів і страви середньовічної кухні».


І все це було б непогано (або майже непогано), якби будувалось посеред голого степу, але таким чином російські окупанти, немов мерця, поховали пам’ятку всесвітнього значення. Розграбувавши перед цим, як пише SPRAVDI. Зокрема, окупанти вкрали ікони, фрески, посуд, предмети побуту. А на місті античного театру побудували свій, що створює додаткове навантаження на пам’ятку архітектури.

А ще свої будівельні роботи росіяни проводили екскаваторами, зачепивши джерело, яке частково залило Херсонес водою.


Херсонес Таврійський, пише SPRAVDI, це єдина у Криму пам’ятка світового значення, і хоча б через це потребує охорони.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!