Як повідомила Херсонська обласна прокуратура, на корупційній схемі викрито начальника одного із загонів ГУ ДСНС в Херсонській області та чотирьох учасників групи. Серед них – діючий та колишній правоохоронці, працівник автошколи, а також посадовець територіального сервісного центру. Їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).


За даними слідства, службовець ДСНС за попередньою змовою з іншими підозрюваними організував злочинну схему для отримання хабарів. Оборудку налагодили за «сприяння» у безперешкодних та швидких послугах, що надаються структурними підрозділами сервісних центрів МВС України у Херсонській та Миколаївській областях. За кожним учасником групи був закріплений окремий напрямок діяльності. Вартість «послуги» залежала від «складності» питання та в середньому становила 20 тис. грн з людини, без урахування обов’язкових платежів. Такими пропозиціями злочинної групи серед інших користувались регіональні топ-чиновники, їхні близькі або знайомі. Переважно «допомагали» отримати громадянам посвідчення водія. Для цього користувалися зв’язками у ТСЦ, щоб певні люди успішно склали теоретичні і практичні іспити з подальшим оформленням та видачою документу.

Під час проведення обшуків за вдома та за місцем роботи фігурантів вилучено чорнові записи, бланки документів, печатки, штампи, гроші, мобільні телефони.

Оперативним шляхом на одній із банківських карток організатора схеми виявлено понад 200 надходжень коштів на загальну суму понад 760 тис грн. Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!