Спочатку окупанти забрали у генічан рідну країну, землю і волю, здоров’я і спокійний сон, потім заборонили робити те, що люди робили поколіннями і тисячоліттями – рибалити. Тепер загарбники взагалі не дають у море зайти. «Працівники адміністрації Генічеського округу ввели заборону на купання у Азовському морі на території міста і Арабатської Стрілки», – повідомили роспропагандисти.


За даними окупаційного телеграм-каналу «Главное в Херсоне и области»,  працівники окупаційного управління Росспоживнагляду провели дослідження морської води в акваторії Азовського моря у районі Генічеська і Арабатки, і «за його результатами стало зрозуміло – якість води не відповідає нормам. У зв’язку з цим адміністрація Генічеського округу інформує жителів про заборону купання у морі на пляжах міста і Арабатської Стрілки». У коментарі до «дослідження», щоправда, немає жодного слова про те, чи можна купатись поблизу Придорожнього, Азовського і Стокопанів, які розміщені на березі Утлюцького лиману, але, оскільки у цих селах ще з початку повномасштабного вторгнення знаходиться окупаційний контингент, питання з купанням знімається саме собою.
Але головне питання залишається? Що ж це за «якість води», яка «не відповідає нормам»? Можна було б подумати, що окупанти мають на увазі медуз, нашестя яких знову переживає окупований Генічеський район (див. фото). Тим більше, що той самий окупаційний телеграм-канал про це пише, пояснюючи, що причиною появи слизьких гостей є «збільшення солоності водойми, яка у минулому році перевищила 15 проміле.

Крім того, на ситуацію впливає підвищення температури морської води, що подовжує життєвий цикл у морських створінь». Але медузи були і в останні роки перед окупацією Генічеська і Арабатської Стрілки – і люди купались. Чому ж зараз не можна?!
Скоріш за все, такою забороною окупанти хочуть досягнути відразу двох цілей. По-перше, приховати відсутність курортного сезону, приходу якого чекали майже всі пропагандистські ресурси. Мовляв, дуже багато відпочивальників хотіли б покупатись, але не можна. По-друге, росіяни продовжують видавлювати з лівобережжя українців, аби заселити його мешканцями країни-агресора, що є звичною практикою для всіх окупантів.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!