Завершився XXVI Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який відбувався у Херсоні, Миколаєві та Києві з 7 до 16 вересня під гаслом #культура_відродження. 

За час фестивалю відбулося 28 показів вистав, 5 з яких були в Херсоні, 20 в Миколаєві та 2 в Києві, а також у польському місті Легниці пройшов спеціальний показ від театру-друга фестивалю. До фестивалю долучилися місцеві театри, театральні та творчі колективи з різних куточків України: Києва, Львова, Одеси, Луцька, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Мукачева і навіть із окупованого Маріуполя – загалом 21.

«Фестиваль вдався попри все. Я, перш за все, хочу подякувати Агентству США з міжнародного розвитку USAID, за те, що нас підтримали та ми маємо змогу сьогодні навіть закрити цей фестиваль на столичній сцені у славному Національному театрі імені Івана Франка. Я дякую всім колегам, які приїхали до Херсона, до Миколаєва. Ми мріємо про той час, коли зможемо вас зустріти вже в Херсоні, відкрити всі свої сценічні майданчики, доїхати до лісового театру на лівому березі. Це буде згодом, обов’язково, ми в це віримо», – каже президент фестивалю Олександр Книга.

Також пройшло 10 заходів (9 основних та один додатковий) у межах Освітньої платформи, 6 – Літературної та 4 – Музичної (2 основних та 2 додаткових). 

Події відбувалися у Херсоні в артхабі в укритті, в Миколаєві на сценах Миколаївського академічного художнього драматичного театру, Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії, Миколаївського академічного обласного театру ляльок, ДОФ Центру та Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради, а також у Києві на сцені Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. Окремі заходи пройшли онлайн.

Фото: Херсонський театр ім. М.Куліша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!