«У Херсонській області прокуратурою у суд направлена кримінальна справа про перевищення службових повноважень, – повідомив окупаційний телеканал «Таврия». – За версією слідства колишня в. о. міністра  молодіжної політики і спорту регіону Ельвіра Вітренко дала незаконні вказівки підлеглим про укладання держконтракту на поставку спортивного одягу для освітніх закладів за завищеною вартістю».

Пишуть, що «бюджету області було завдано шкоду на суму вище 11 млн. рублів. Прокуратура Херсонської області затвердила обвинувальний вирок. Кримінальну справу направлено у Скадовський районний суд для розгляду по суті». Де наразі знаходиться колаборантка невідомо, але донедавна вказувалось, що вона перебуває під домашнім арештом.

Варто додати, що до окупації Ельвіра Валентинівна Вітренко, 28.12.1967 р. н., обіймала посаду директора КЗ «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді». Після загибелі колаборанта Дмитра Савлученка обійняла посаду директорки «департаменту молодіжної політики, сім’ї та спорту Херсонської області».

Зловживання службовим становищем, відповідно до статті 285 Кримінального кодексу РФ, передбачає позбавлення волі на термін до 10 років.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!