Те, що навчальний рік йде вже третій тиждень, для відкриття на Херсонщині окупаційних шкіл – не завада, коли треба картинка для засобів масової пропаганди. «Довгоочікуване відкриття школи у селі Велика  Благовіщенка. Ця подія стала справжнім святом для місцевих жителів і маленьких школярів», – повідомляє у соцмережі окупаційна адміністрація Горностаївського «муніципального округу».

Пропагандисти пишуть, що у школу ходитимуть лише учні початкових класів, і з них робитимуть «успішних і освічених громадян, здатних на значний внесок у майбутнє своєї країни». «За них потрібно боротись і перевиховувати, адже не їх провина, що довгий час вони були схильні до ворожої пропаганди», – повідомив про таких школярів окупаційний телеканал «Таврия». Дісталось і вчителям, які погодились вчити дітей за програмою держави-агресора. «Їсти хочеться завжди, тому, посидівши деякий час і побачивши, як працюють колеги, отримують гроші, блага і путівки, їм теж так хочеться, – сказав і в ефірі автор окупаційного телеграм-каналу «Крымский СМЕРШ» Олександр Таліпов. – Сподіваюсь, це щиро і те, що вони роблять, від переконання. Людям треба давати другий шанс».

«Давали б зарплату», – тим часом, думають, напевно, колаборанти. З цим нині на  лівобережжі великі проблеми. Як і з кадрами для окупаційних шкіл. Тавричанська, наприклад, досі працює без вчителів інформатики і фізики. А у деяких інших школах досі тривають ремонтні роботи.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!