Що робити, якщо роботу виконувати дуже не хочеться? Колаборанти з Новотроїцького знають відповідь: імітувати! Таким чином вони вже все у своєму «окрузі» «переробили», і взялись за питання… геральдики!

Заради того, щоб проголосувати за герб окупованої громади, новотроїцькі зрадники скликали свою, вже 19-ту за рахунком, «сесію». Сказали, що опитали 2500 (у телеграм каналі окупаційної адміністрації написано «2500 тисяч», тобто – 2,5 млн, що, зрозуміло, є або помилкою, або брехнею), і вони захотіли бачити на гербі жовтого орла. Щоправда, не двоголового, як на гербі РФ. Орел, за задумкою, окупаційних геральдистів, є «символом розміщення території у степовій зоні». Аграрну спеціалізацію краю вони позначили ріллею у нижній частині герба і зеленим кольором поля. Зелений у них також означає плодючість, здоров’я і вічне оновлення, жовтий – багатство і процвітання, чорний колір – мудрість, скромність, чесність, тобто все те, чого у колаборантів немає. Після рішення новотроїцьких депутатів нову символіку окупованої української громади має затвердити геральдична рада при президенті Росії.
Тим часом Верховна Рада України перейменувала 327 населених пунктів і 4 райони, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. Серед перейменованих і окуповане село Чкалове Генічеського району, яке у окупантів є частиною Новотроїцького «муніципального округу». Досить дивно, що обранці повернули йому колишню назву Дорнбург, адже саме так село назвали німецькі колоністи, яким російські царі «жалували» землі південних губерній. Тобто саме про імперську та колоніальну політику Росії і йдеться. Тому, цілком можливо, що після деокупації Дорнбурга постане питання про ще одне перейменування.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!