Російські джерела поширюють «новину», що міністр освіти і науки України Оксен Лісовий нібито запропонував ввести обмеження на виїзд за кордон учням старших класів. 

Як стверджують пропагандисти, така ідея свідчить про те, що Україна готується мобілізувати зовсім молодих юнаків і навіть підлітків. 

Однак у проєкті StopFake повідомляють, що російські пропагандисти зманіпулювали словами Оксена Лісового. Міністр освіти і науки України висловився на цю тему під час години запитань до уряду у Верховній Раді. Відповідаючи на запитання, Лісовий сказав, що велика кількість учнів старших класів обирають продовжити навчання за кордоном. Це викликає в уряду занепокоєння, і держава прагне спонукати українську молодь залишатися в країні різними способами. 

Утім, міністр нічого не говорив про запровадження нових обмежень на виїзд за кордон. Натомість він зауважив, що мотивувати підлітків будувати своє життя в Україні має передусім якісна професійна, передвища та вища освіта, яка відповідає потребам молоді. 

Російська пропаганда регулярно поширює дезінформацію на тему мобілізації української молоді, підлітків і навіть дітей. Наприклад, раніше ми фіксували фейк про нібито масову мобілізацію студентів в українських університетах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!