«У місті Таврійськ Новокаховського міського округу відбулась безкоштовна роздача питної води у пляшках для всіх жителів міста», – записала собі у заслуги окупаційна адміністрація цього «округу». Хоча назвала і причину: «Вода з водопровідної мережі не відповідає встановленим санітарним нормам і вимогам та класифікується як технічна». Про те, що саме підрив окупантами Каховської ГЕС став цьому причиною, вирішили не згадувати.

Пропагандисти зізнались, що вживання води з-під крану у Таврійську «може негативно позначитись на здоров’ї», тому рекомендували «використовувати лише бутильовану воду, отриману у рамках даної акції».

«Акції» пообіцяли проводити систематично, однак застати привозну воду таврійцям буде важко, оскільки роздавати її окупанти обіцяють лише по півтори години у трьох місцях: ринок СМУ – вул. Портова (9.00 – 10.30), вул. Східна – магазин «Колосок» (11.00 – 12.30) і вул. Молодіжна – магазин «Маячок» (13.00 – 14.30). Якщо жителі не встигатимуть, потерпатимуть від спраги, тому що використовувати водопровідну воду, нагадали пропагандисти, для пиття і приготування їжі категорично заборонено.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!