На окупованій території Херсонщини хочуть відкрити профільні класи з вивчення військової історії. Крім понівеченої науки про минуле, школярі, як розповів окупаційному телеканалу «Таврия» фейковий губернатор Володимир Сальдо, вивчатимуть «керування безпілотними літальними апаратами, а також роботу з мас-медіа», тобто, пропаганду.

Тим часом в окупаційній Нижньосірогозькій школі відбулась зустріч з працівниками відділу ЦО і НС окупаційної адміністрації однойменного «муніципального округу» Родіоном Пшеничним і Юлією Барановською. Серед іншого, непрохані гості вчили учнів п’ятих – восьмих класів, як діяти при газових атаках.

В окупаційній Новоолександрівській школі Каланчацького «муніципального округу» працівники окупаційної військової поліції вирішили розповісти учням про екстремізм і тероризм (хто ж краще, як не самі екстремісти і терористи, знають, що це таке!), а заодно прихопили з собою різні види озброєння. «Учні виявили активний інтерес до питань, що стосуються дальності стрільби, модифікації патронів і ефективності зброї», – написали пропагандисти.  

В окупаційному Чаплинському аграрному коледжі російський поліціянт промивав учням мізки шляхом показу «тематичного фільму про історичні передумови проведення СВО, витоки зародження і виникнення українського націоналізму». 

Для 14 учнів окупаційної Благодатнівської школи Скадовського «муніципального округу» тренер-викладач окупаційного спортивного центру розвитку кіберспорту і спортивного програмування Володимир Ємельянов організував майстер-клас з управління квадрокоптерами. 

Те саме представники окупаційного товариства «Знание» робили з учнями чотирьох окупаційних шкіл Генічеського і Новотроїцького «муніципальних округів». Заодно поговорили, за словами пропагандистів, «про передумови початку спеціальної військової операції, про подвиги героїв і волонтерів, про те, як кожен з нас може допомогти фронту, обговорили методи ведення сучасних інформаційних війн».

Наївно припускати, що подібна активність окупантів обмежиться лише розмовами. Щойно школярі підростуть, вони змушені будуть застосовувати ці і купу інших знань, які ще отримають від окупантів, на полі бою.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!