«Давайте будем честными: последнее время могли купить уголь только единицы людей. Остальные покупали по мешку, а многие вообще уголь не покупали – жили в холодных домах», – так сказав «глава сельского поселения» Федорівки, що у тимчасово окупованій Новотроїцькій селищній територіальній громаді, юрій ганюков. Милу вухам окупантів заяву зразу ж розтиражували рашистські телеграм-канали.

Таким чином староста-зрадник «от лица всех жителей» подякував окупаційній адміністрації за вугілля, яке, за його словами, отримали спочатку жителі Федорівки, старші за 80 років, потім – за 70, згодом – багатодітні сім’ї, а також «люди, которые переехали с правого берега Днепра и живут у нас». Нині ж, у середині зими, тверде паливо видають віковій категорії 60 +. Як каже зрадник, безкоштовно.

Це, за словами ганюкова, стало можливим, «благодаря Российской Федерации и указам нашего президента Владимира Владимировича Путина». За «дивним» збігом обставин, наші мирні співвітчизники, серед яких – діти, а також наші військові гинуть, «благодаря» тому ж. Та зараз не про це. Продовжимо цитувати слова старости, сказані під час видачі вугілля: «Дорогие товарищи! Мы живем сейчас в огромной, дружной, многонациональной стране, где каждый переживает за каждого и помогает каждому. И у нас на сегодняшний день девиз: «Один за всех и все за одного!», а не, как было раньше: «Моя хата с краю, ничего не знаю»… Коментарі потрібні?!

Слід зазначити, що за єлеєм для своїх вух до цього «мушкетера» російські пропагандисти звертаються часто. Наприклад, запитували у нього, як проходять у селах «общественные работы» від «службы занятости Херсонской области». Тоді колишній староста сіл Федорівка, Кривий Ріг і Метрополь сказав: «За этот короткий промежуток времени смогли навести порядок в наших поселениях: очистить улицы, парковые зоны и навести порядочек на детских площадках».

І все було б нічого, якби це сказала зовсім нова людина, яка до цього з владою у цих селах ніяк пов’язана не була. Так ні ж, наводити порядок перевертень юрій ганюков міг з 2006 року! Саме тоді, згідно з відкритими даними, він вперше переміг на виборах на посаду сільського голови. Від соціал-демократичної партії України (об’єднаної), до речі. Згодом, у 2010 році, приватний підприємець повторив свій успіх на виборах, як член партії регіонів. З утворенням Новотроїцької ОТГ став старостою.    

Чому ж за ці довгі 16 років ганюков не хотів працювати, а за «этот короткий промежуток времени», буцімто, навів порядок? Може, говорити слова «Моя хата скраю, нічого не знаю» його хтось змушував?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!