Красти – у рашистів у крові. І крадуть їхні горе-вояки все, що під руку трапляється. Від жіночих трусів – до ноутбуків, від пральних машин – до собачих будок… В окупованому Генічеську зайди пішли ще далі – вкрали заслуги законної влади, чи то пак, платників податків, які її «спонсорують». Зокрема, у галузі медицини.  

«Благодаря интеграции в российскую систему образования все больницы будут отремонтированы и оснащены современным оборудованием», – заявляло ще недавно фейкове «министерство здравоохранения Херсонской области». Днями ж в одному з сюжетів на окупантському телеканалі сказали, що у Генічеській центральній лікарні працює новий комп’ютерний томограф. Та ще й нове приймальне відділення показали.

Так, все це дійсно нове – якраз напередодні повномасштабного вторгнення росіян у Генічеську повністю відремонтували і оснастили новим обладнанням приймальне відділення центральної районної лікарні. Інформації про це і досі в інтернеті багато.

Зокрема, на сайті ХОДА читаємо, що ремонт приймальних відділень лікарень на Херсонщині відбувся в рамках Програми Президента Зеленського «Велике будівництво», а 7 нових томографів (у рамках цієї ж програми) з’явились у Херсоні (3), Скадовську, Бериславі, Новій Каховці і Генічеську.

На сайті Генічеської міської ради є інформація, що оглянути нове приймальне відділення (і новий томограф у тому числі) приїздили і губернатор, і його заступники, і депутат від округу Володимир Іванов (на фото).

Ще не встигли рашисти як слід розтиражувати одну брехню, вже брешуть про інше: «В Генической больнице в ближайшее время начнут проводить гемодиализ». При цьому «скромно» замовчують той факт, що до окупації його вже проводили. Тепер от чергова виїзна бригада російських медиків привезе з собою спеціаліста національного медичного дослідницького центру трансплантології і штучних органів, він щось там «наладит» – і пацієнти з хронічною нирковою недостатністю зможуть отримувати необхідну медичну допомогу.

Наостанок – трохи про виїзні бригади. Ми вже писали, що 11 січня на окуповану територію Херсонщини приїхали травматолог-ортопед, терапевт, анестезіологи-реаніматологи, операційні медсестри і анестезистки з Твері і Москви. Як розповіла NewDay ua колишня працівниця лікарні Тамара, мирних громадян лікарі приймають лише у вільний час. Основне їхнє завдання – лікувати поранених рашистів, яких до Генічеська звезли дуже багато. Шпиталь для них обладнали у приміщенні колишнього терапевтичного відділення. Всі лікарі, яких раніше направляла росія, не лише працювали, а й жили у тому ж відділенні.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!