Проблему нестачі кадрів на окупованому лівобережжі «губернатор» Володимир Сальдо пояснив окупаційному телеканалу «Таврия» просто: «Люди їдуть, але не так активно, як нам хотілося б. Небагато витримують напружений ритм життя і роботи з відчуттям постійної небезпеки».

Але на думку брехуна, ситуація з кадрами все ж покращується: «Якщо на початок 2024 року у Херсонській області не вистачало 2,5 тисяч спеціалістів, то зараз – близько 1,9 тисяч». Але оголошень у соцмережах про вакансії чомусь менше не стало.

Окупаційному житлово-комунальному підприємству у Новотроїцькому, наприклад, потрібна наразі ціла купа спеціалістів: провідні інженери з охорони праці і нагляду за будівництвом, юрисконсульт, начальник ділянки електротехнічної служби, електромонтер, слюсар з ремонту автомобілів, водії асенізаційної машини і самоскиду, машиністи автовишки і автомобільного крану. У Каховці досі нема завідуючого окупаційною бібліотечною системою «округу», системного адміністратора, завгоспа, кадровика і головного інженера у міському «культурному центрі». Юрисконсульт та інженер-енергетик потрібні окупаційному «Комунальному сервісу Каховки».

Окупаційний Каланчацький РЕЗ шукає тракториста 5 розряду, водія, диспетчера, інженера-економіста, слюсаря контрольно-вимірювальних приладів, електромонтера. Відділення окупаційного «Облводканалу» у тому ж селищі працює без заступника начальника ділянки, а окупаційний Генічеський районний суд – без секретаря судового засідання. Навіть окупаційна рада Каховського «муніципального округу», де мають бути «всі свої», через оголошення шукає діловода і юрисконсульта. Те ж саме з окупаційною адміністрацією Нижньосірогозького «муніципального округу», де потрібен начальник відділу з соціальних питань, звернень громадян і захисту прав неповнолітніх.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!