У вчиненні протиправних дій 38-річного жителя Херсона викрили працівники Херсонського управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України. Оперативники з’ясували, що чоловік пропонував громадянам, які закінчили навчання в автошколі, допомогти скласти іспити. Свої послуги він оцінював в середньому у 10 тисяч гривень.

«Клієнтів» фінурант запевняв їх, що наразі майже неможливо особисто скласти іспити в територіальних сервісних центрах. Натомість у нього, мовляв, є знайомства в одному з миколаївських ТСЦ та можливість вплинути на працівників центру щодо позитивної здачі іспиту. Наразі слідчим та оперативникам УВБ відомо принаймні два факти реалізації фігурантом його «схеми». В одному випадку жител Херсона успішно «склав» практичний іспит, а інший херсонець – теоретичний іспит. Нині проводяться необхідні слідчі-розшукові дії щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисника.
За місцем реєстрації та фактичного проживання чоловіка проведено санкціоновані обшуки. Під час оглядів правоохоронці виявили та вилучили понад десяток печаток із відтисками різних організацій, комп’ютерну техніку, бланки медичних довідок, отримані злочинним шляхом гроші.

Наразі фігуранту повідомлено про вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 «Зловживання впливом» Кримінального кодексу України. Тобто – одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Санкція статті передбачає штраф від 34000 до 93500 гривень або від двох до п’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!