У тимчасово окупованому Генічеську окупанти вакцинують місцевих жителів від інфекційних хвороб невідомим препаратом, розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини» перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«До вакцинації, яка зараз триває, є дуже багато питань. Незрозуміло, що це за вакцина, і крім того, є вже непоодинокі повідомлення, які підтверджують, що вона зберігалася без відповідного температурного режиму. Наскільки вона корисна людям і чи не зашкодить ще більше, це велике питання», – зазначив Соболевський.

Чиновник додав, що наразі спостерігається погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в Генічеському районі, куди виїхала велика кількість людей, постраждалих від теракту на Каховській ГЕС. Окупаційна влада намагається максимально приховати про це інформацію. Загарбники не реєструють дуже багато випадків погіршення ситуації, як і не фіксували смерті людей саме від підтоплення.

На правобережжі Херсонщини ситуація контрольована. Там постійно відбираються зразки води і ґрунтових вод. Медична система готова до будь-яких викликів, у т. ч. й погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації. Там зараз усі люди мають доступ до питної води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!